Verblijf

Verblijf

Wonen met begeleiding

Je hebt bij de Zeeg jouw eigen woning (of deelt deze met een andere actieve, zelfstandige bewoner) met een eigen voordeur. Je richt die woning (samen met je familie) in. Je neemt je favoriete meubels mee van thuis en hangt je lievelingsfoto's aan de muren. Zo wordt jouw woning ook echt jouw eigen plekje.

Je woont het liefst in de wijk. Er is geen 24 uurs toezicht, maar je kunt wel 24 uur per dag op een begeleider terugvallen als dat nodig is. Vanuit het Steunpunt van de Zeeg wordt je begeleid en verzorgd. Hier kun je ook eten en andere bewoners ontmoeten. Je werkt overdag of je gaat naar een dagbesteding-locatie. Je wilt graag zo veel als mogelijk zelfstandig zijn en meedoen in het dagelijks leven.

Waarom past de Zeeg bij jou?

Je woont nog thuis bij je ouders of je woont bij een andere zorgorganisatie. De plek waar je woont, past misschien niet helemaal bij jou. Bij de Zeeg mag je zijn wie je bent. Soms kun je dingen zelf en soms heb je er begeleiding bij nodig. Die laatste dingen doen wij dan samen met jou. Dat kan gaan om dagelijkse dingen maar ook om dingen die je fijn vindt in je vrije tijd te doen. Als het een keer misgaat, is er een begeleider in de buurt waarop jij mag vertrouwen. 

Is er een plekje vrij bij de Zeeg?

Er komt mogelijk op korte termijn een plek vrij. Ben je nieuwsgierig naar wat we je in de toekomst kunnen bieden, neem dan contact op met Linda Korf de Gidts, manager zorg, tel. 06 82529520. Je kunt ook een berichtje sturen naar info@dezeeg.nl dan nemen wij contact met jou op.

(Intensieve) Zorg met wonen

Jij hebt zorg nodig en een 24-uurs nabijheid van begeleiding. Je bent overdag vaak in de Zeeg te vinden, of je trekt je terug in jouw eigen woning, binnen de muren van de zorginstelling. Ook kan het zijn dat je overdag werkt of naar een interne of externe dagbesteding-locatie gaat waar ook zorg en begeleiding aanwezig is.

Je woont het liefst in een zorginstelling waar veiligheid en geborgenheid voorop staat, maar vindt het ook fijn om je te kunnen terugtrekken in jouw eigen woning. Je krijgt, waar nodig, hulp bij eten, wassen, douchen, aankleden of bij sociaal-emotionele problemen. Ook zijn er verpleegkundig begeleiders die verpleegkundige zorg kunnen verlenen. Je ontmoet andere bewoners in de gemeenschappelijke ruimte en bij het eten.

Waarom past de Zeeg bij jou?

Bij de Zeeg mag je zijn wie je bent. Soms kun je dingen zelf en soms heb je er begeleiding bij nodig. Bij de Zeeg sta je er nooit alleen voor. Onze begeleiders ondersteunen je dag en nacht bij dingen die je moeilijk of spannend vindt. 

Is er een plekje vrij bij de Zeeg?

Nee, wij hebben helaas geen plek vrij voor een bewoner die (intensieve) zorg nodig heeft en begeleiding voor een verstandelijke beperking (VG5, VG6 of VG8). Ben je toch nieuwsgierig naar wat we je mogelijk in de toekomst kunnen bieden, neem dan contact op met Linda Korf de Gidts, manager zorg, tel. 06 82529520. Je kunt ook een berichtje sturen naar info@dezeeg.nl dan nemen wij contact met jou op.