Activiteitenbegeleiding /                      Dagbesteding

Activiteitenbegeleiding / Dagbesteding

Als je in de Zeeg woont, ga je overdag naar je werk of naar een activiteitencentrum buiten de Zeeg. Als dat niet kan, kun je ook bij de Zeeg dagbesteding volgen op het Trefpunt. Overdag doe je dan leuke dingen met de andere bewoners. Dingen waarvan je iets leert. Over dagelijkse dingen, maar vooral over elkaar, of je leert iets te maken.

Het kan ook zijn dat je elders woont, maar een veilige plek zoekt om activiteiten te ondernemen met andere mensen. 

Hoe ziet onze dagbesteding eruit?

Overdag ga je samen met de andere bewoners naar de dagbesteding. Je leert er veel van en kiest zelf wat je wilt doen. Misschien vind je het leuk om als vrijwilliger te werken op een boerderij? Of misschien wil je graag koken voor de rest? Onze begeleiders staan altijd naast je. Om je tips te geven én om stiekem te proeven van jouw heerlijke appeltaart.

Waarom past onze dagbesteding bij jou?

Tijdens de dagbesteding leer je leuke, en soms ook nieuwe dingen. Samen met jou vinden we een activiteit die bij jou past.

Ben je jong en heb je veel energie, help je bijvoorbeeld mee in de tuin of ga je met het sportclubje mee zwemmen. Ben je wat ouder of heb je moeite met bewegen, doen we rustig aan. We haken of maken samen appelmoes. 

Hoe zien de dagen eruit?

Na het ontbijt ga je naar je dagbesteding. Op dinsdagochtend gaan we bijvoorbeeld met een groep bewoners naar de markt. Om vis en verse groente te kopen. Of een mooie bos bloemen. Rond één uur gaan we samen terug naar het Trefpunt.

We komen even bij. En eten wat we op de markt hebben gekocht. Na de lunch kun je meedoen aan een andere activiteit. Misschien vind je het leuk om hout te bewerken of te breien. Zorgen dat jij je thuis voelt, dat is wat wij belangrijk vinden.

Meer weten?

Word je nieuwsgierig naar wat we je kunnen bieden, neem dan contact op met Linda Korf de Gidts, manager zorg,          tel. 06 82529520. Je kunt ook een berichtje sturen naar info@dezeeg.nl dan nemen wij contact met jou op.